top of page

7 FOUR 7

7 FOUR 7 je srednje rani konzumni krumpir visokog prinosa bijele boje mesa i ujednačenih krupnih gomolja. Njegove plitke oči i glatka koža daju privlačan izgled. Bez promjene boje prije ili poslije kuhanja. Otporan na modrice, rastuće pukotine, šuplje srce, krastavost, praškastu krastavost, plamenjaču gomolja, PVYntn, PCN Ro1, 4 i bradavičastu bolest krumpira 1.

Biljka

Sazrijevanje                      Srednje rano

Vrsta biljke                        Intermediate

Navika rasta                     Poluuspravno

Boja cvijeta          Svijetlo crveno-ljubičasta

Razvoj lišća                       Brz, Srednji

Broj gomolja                    Srednji

Dormancy                         Srednje, visoko

Karakteristike gomolja

 

Oblik gomolja                  Dugi ovalni, Ovalni

Boja mesa                         krem, bijela

Dubina oka                       Vrlo plitko

Boja kože                          Svijetlo žuta

Karakteristike kože           Glatka

Otpori

Nematode                         Ro 1, Ro 4

Bolest krumpirovih bradavica    Rasa 1

Paljez lišća                          Srednje

Krvavica gomolja               Visoka

Rhizoctonia                        Srednja

Obična krasta                   Visoka

Unutarnja mrlja hrđe        Srednje, Visoko

Drugi rast                          Visok

Srebrni rub                        Visok

Štete                                 Veoma visoke

Modrice                            vrlo visoke

PVY                                    Srednje

PVY ntn                               Visoko

PLRV                                   Visoko

Prinos i kvaliteta

     

Tržište                                  Roba, Pretpakiranje

Prinos                                           Visok

Share oversize                             Visok

Share undersize                          Veoma malen

Vrsta kuhanja                              Prilično čvrsto kuhanje

Promjena boje nakon kuhanja      Veoma niska

Promjena boje                        Vrlo niska

Sadržaj suhe tvari                     Nizak

bottom of page