Laperla

Laperla je vrlo rani konzumni krumpir visokog prinosa svijetložute boje mesa i vrlo atraktivne svijetložute glatke kožice. Uzgaja se u područjima rane proizvodnje krumpira i uglavnom se prodaje izravno s polja. Laperla posebno uvjerava dobrom tolerantnošću na sušu i otpornošću na krumpirovu bradavicu rase 1, PCN Ro1 i djelomičnom otpornošću na Pa2 (6).

Biljka
Boja kože
Svijetlo žuto
Boja mesa
Svijetlo žuto
Oblik gomolja
Okrugli ovalan
Ujednačenost oblika gomolja
7
% 35/65
51%
Gomolj po biljci
9
Dubina okca
7
Zrelost
7,6
Mirovanje
6
Mogućnost skladištenja
6
Karakteristike gomolja
Oblik gomolja
Okrugli ovalni
Boja mesa
Svijetlo žuta
Dubina oka
Plitko
Boja kože
Svijetlo žuta
Karakteristike kože
Glatka
Otpornost
Nematode
Ro 1
Bolest krumpirovih bradavica
Rasa 1
Paljez lišća
Srednje
Krvavica gomolja
Visoka
Obična krasta
Srednja
Unutarnja mrlja
Srednje,visoko
Drugi rast
Visoko
Srebrni rub
Visok
Modrice
Vrlo visoke
PVYSrednji
Visok
Prinos i kvaliteta
Tržište
Rana roba, Pretpakiranje
Prinos
Vrlo visok
Share oversize
Visok
Share undersize
Nizak
Vrsta kuhanja
Čvrsto kuhanje
Promjena boje nakon kuhanja
Vrlo niska
Sadržaj suhe tvari
Nizak
Solanum d.o.o.

Osječka 72
34308 Jakšić

OIB: 04214211773
E. info@solanum.hr

Sva prava pridržana 2024.