Miranda

Miranda je rani konzumni krumpir tipa kuhanja C i izvrsne prikladnosti za proizvodnju pomfrita. Sorta je izvrsnog okusa, izvrsnih kulinarskih kvaliteta i daje visok udio krupnih krumpira. Vrlo je otporan na modrice, PVYntn, gomolje i ranu plamenjaču. Otporan na PCN Ro1, Ro4 i krumpirovu bradavicu Race 1.

Biljka
Zrioba
Rana
Tip biljke
Intermediaran
Habitus rasta
Poluuspravan
Boja cvijeta
Bijela
Razvoj lista
Rapidan
Broj gomolja u busu
Srednji
Dormantnost
Srednja/Visoka
Karakteristike gomolja
Oblik gomolja
Ovalan
Boja mesa gomolja
Žuta
Dubina okaca
Plitka
Boja pokožice
Žuta
Konzistencija pokožice
Mrežasta
Otpornost
Nematode
Ro 1, Ro 4
Bradavičatost
Rasa 1 *
Plamenjača lista
Niska/Srednja
Plamenjača gomolja
Visoka
Rhizoctonia
Sred,/visoka
Crna noga
Srednja
Krastavost
Sred,/visoka
Mrljavost mesa gomolja
Srednja/visoka
Proraslice
Visoka
Srebrna krastavost
Visoka
Oštećenje gomolja
Srednja
Modrice na gomolju
Visoka
PVY
Niska
PVY ntn
Veoma visoka
PLRV
Srednja
Prinos i kvaliteta
Tržnost
Tržna roba, pomfrit
Prinos
Srednji, visok
Udio velikih gomolja
Srednji, visok
Udio malih gomolja
Nizak
Tip kuhanja
Raskuhava se
Promjena boje kuhanjem
Niska
Promjena boje sir. gomolja
Niska
Sadržaj suhe tvari
Srednji
Kvalitet čipsa nakon vađenja
Vrlo dobra
Kvalitet čipsa nakon dužeg skladištenja
Dobra
Solanum d.o.o.

Osječka 72
34308 Jakšić

OIB: 04214211773
E. info@solanum.hr

Sva prava pridržana 2024.